Російські генерали на Харківському напрямку вже "стирають" елітну морську піхоту як дешеве навербоване де попало "м'ясо", щоб виконати забаганки Путіна

Задля того аби захопити невелике прикордонне місто в бій кидають усе, що залишилося. Щоб цар міг заявити в телевізор про "вєлікую пабєду"

На Харківщині в секторі оборони бригади "Рубіж" противник зупинився на деякий час в очікуванні підкріплення, адже росіянам добряче "надавали по шиї" і зараз вони оговтуються та підтягують резерви. Про це в ефірі телемарафону розповів офіцер секції планування, майор Нацгвардії Дмитро Кожубенко, зазначають Патріоти України.

"На даний момент в районі оборони бригади "Рубіж" противник зупинився на деякий час, тому що вони очікують своє підкріплення. Оскільки Сили оборони України нанесли дуже великих втрат штурмуючим підрозділам противника і вони на таке навіть не розраховували – думали це буде бліцкриг. Але наші мужні оборонці відбили наступ противника, добряче "надавали по шиї" і зараз вони оговтуються та підтягують резерви", - акцентував Кожубенко.

Офіцер додав, що російські війська на Харківському напрямку "стирають" один з елітних підрозділів збройних сил терористичної країни - морську піхоту.

"Вони підтягують резерви навіть з іншого континенту своєї країни, так би мовити. Через це вони зараз не ведуть бойові дії. Але, в подальшому очікується нарощення інтенсивності штурмових дій противника. Ми також готуємося до того, що противник буде поновлювати наступальні операції",- підкреслив він.

На думку військового, на початку операції на Харківському напрямку намір росіян більше виглядав як задля розтягнення сил українських підрозділів. Але зараз він не бачить логіки для РФ в тому, щоб продовжувати дану наступальну операцію.

"Тому що вони несуть на даному напрямку колосальні втрати. Вони вже порівнюють дану операцію з їхньою Авдіївською наступальною операцією, там де вони стерли до семи бригад. Так саме відбувається і тут", - сказав він.

За його словами, вони вже втратили дуже величезну кількість штурмового "м’яса".

"Єдине, що я бачу, цей царьок (Путін-ред.) побачив, що вони програли. І для того, щоб не вдарити обличчям в бруд, йому потрібна ще одна маленька перемога. Вони розуміють, що до Харкова не дійдуть, але Вовчанськ - це їхня основна мета, щоб показати перемогу для своїх соплємєнників", - зауважив Кожубенко.

Також офіцер розповів, що на півночі Харківської області ворог більше не має можливості за будь-якої ситуації відступити на російську територію, щоб перегрупуватися і знову йти у наступ на територію України.

"Тому що ми вже маємо достатньо снарядів на цьому напрямку і достатньо засобів, щоби бити по їхніх логістичних і тилових шляхах. Вони також, швидше за все, прекрасно це розуміють і саме тому вони не відходять. Якщо вони почнуть відходити, ми просто будемо розбивати їхні колони на відході",- додав він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...