Російські хакери атакують мобільні телефони українських воїнів, щоб викрасти плани бойових дій, - CNN

Хакери із країни-агресора Росії намагаються атакувати мобільні пристрої бійців Сил оборони України. Представники окупантів таким чином хочуть вкрасти важливі дані щодо планів бойових дій на фронті. Про це попередили США і союзники, повідомило видання CNN у четвер, 31 серпня. Вони заявили, що йдеться про конфіденційну бойову інформацію, яка може допомогти Москві у війні передають Патріоти України.

Як пишуть журналісти, нові рекомендації від Сполучених Штатів та їхніх союзників із групи "П'яти очей" – Австралії, Канади, Нової Зеландії та Британії – підтверджують звіт Служби безпеки України, згідно з яким хакери з Росії намагалися зламати планшети на платформі Android, які українські військові використовували для планування та виконання бойових завдань.

Шкідливий код російських хакерів був розроблений для крадіжки даних, що відправляються з мобільних пристроїв за допомогою супутникового інтернету Starlink, розробленого компанією мільярдера Ілона Маска.

Настільки успішною для хакерів була спроба злому невідомо. За даними СБУ, як ідеться у матеріалі, деяким зламам вдалося перешкодити. Водночас, відомо, що росіяни змогли встановити на планшети шкідливе програмне забезпечення.

"Мобільні шкідливі програми особливо підступні, оскільки вони можуть повідомити розвідувальним службам фізичне розташування цілей", – сказав Джон Халтквіст, головний аналітик охоронної компанії Mandiant, що належить Google. Ця можливість, за його словами, може бути "надзвичайно ефективною на полі бою".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...