Російські куратори дали псевдонім "Сумрак": Контррозвідка викрила у Харкові завербованого РФ шпигуна (відео)

У ході затримання та обшуку правоохоронці вилучили у зрадника носії інформації із відомостями з обмеженим доступом.

Контррозвідка СБУ викрила та затримала у Харкові громадянина України, який працював на 74-й Розвідувальний центр Головного Управління Генштабу ЗС Росії. Про це повідомляє прес-служба СБУ, передають Патріоти України.

Оперативники спецслужби встановили, що агент був завербований спецслужбами країни-агресора під час виїзду до неї напередодні. Російські куратори обрали йому псевдонім «Сумрак» та відпрацювали завдання зі збору інформації з обмеженим доступом щодо військових частин, які дислокуються на Харківщині.

«У межах кримінального провадження слідчі та контррозвідники СБУ задокументували факт збирання «Сумраком» інформації з обмеженим доступом щодо ротації конкретних військовослужбовців бригади протиповітряної оборони Харкова у райони проведення операції Об’єднаних сил», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали зрадника у центральній частині Харкова під час спроби одержання таблиці парольних сигналів для здійснення паролювання в повітряних радіомережах авіації Збройних Сил України та державної авіації України, яка має гриф обмеження доступу «таємно».

У ході затримання та обшуку правоохоронці вилучили у зрадника носії інформації із відомостями з обмеженим доступом. Наразі затриманому зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, та вирішується питання щодо обрання судом стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії. Операція із викриття та документування протиправної діяльності зрадника проводилась спільно з Департаментом контррозвідки СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...

Ключове питання: Генерал США оцінив, скільки людей потрібно призвати Україні для контрнаступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:30

Американський генерал-майор у відставці та співзасновник благодійного фонду Osprey Global Solutions Ukraine Девід Грандж відповів, скільки Україна має мобілізувати людей для оборони та контрнаступу. Про це відомо з його інтерв’ю "Радіо Свободі", переда...