Російські окупанти артилерійським вогнем зруйнували понтонний міст з Гранітного до Старомар’ївки

Окупаційні сили Росії артилерійським обстрілом знищили понтонну переправу з Гранітного до Старомар’ївки, повідомляють Патріоти України з посиланням на Мілітарний.

Ватажки так званої «Донецької народної республіки» визнали, що це їх сторона завдавала удари по населеному пункту Гранітне з метою знищення переправи.

26-го жовтня окупаційні сили Росії відкрили вогонь з гаубиць калібру 122-мм Д-30 по українському селу Гранітне, що неподалік Старомар’ївки.

Від артилерійського обстрілу зазнали руйнувань будинки місцевих мешканців, також було зруйновано понтонну переправу через річку Кальміус до Старомар’ївки. За повідомленням військових, через цю переправу також мали доставляти вугілля мешканцям Старомар’ївки.

Представники окупаційної влади визнала удари по Гранітному.

Окупанти виправдовують артилерійські удари тим, що нібито Збройні сили України намагалися переправити бронетехніку до Старомар’ївки.

«Було кілька переправ. Наші підрозділи були змушені знищити, оскільки вони (військові України – ред.) намагалися перетнути Кальміус на БТР. Цього допустити не можна було», — розповів голова так званої «ДНР» Денис Пушилін.

Село Старомар’ївка розташоване в міжпозиційному просторі на Донеччині поблизу населеного пункту Гранітне і є частиною Мирненської об’єднаною територіальною громадою.

За повідомленням 93-ї бригади ЗСУ, так 26 жовтня з метою охорони робочої групи, яка проводила заходи щодо надання гуманітарної допомоги мешканцям населеного пункту Старомар’ївка та на прохання керівництва місцевої військово-цивільної адміністрації, група військовослужбовців 93-ї механізованої бригади зайняла спостережні пости на околицях населеного пункту Старомар’ївка та забезпечила безпечне перебування цивільних осіб в ньому.

Гранітне, Старомар’ївка на понтонний міст на мапі

Після завершення роботи гуманітарної місії в той же день, 26 жовтня, усі військовослужбовці 93 бригади, які були задіяні для охорони робочої групи, залишили населений пункт.

Після цих дій у Старомар’ївці, окупаційні сили Росії почали обстрілювати зі 122-мм гармат населені пункти та позиції військових України. З метою змушення ворога до припинення вогню, за наказом Головнокомандувача Збройних Сил України було застосовано бойовий розвідувально-ударний безпілотний комплекс, який завдав удару по артилерійській позиції ворога.

Поки всі обговорюють наступ на Харків: Експерт назвав іншу ділянку, де РФ може планувати прорив

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:22

Поширюючи чутки про наступ на Харків, Росія, можливо, намагається приховати свої справжні мотиви. Почалася серйозна підготовка ЗС РФ до прориву в Старомайорському районі - Урожайне, що на Південному фронті, передають Патріоти України. Російський військ...

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...