Російські окупанти готуються до втечі із Запорізької АЕС, - президент "Енергоатому"

Російські окупанти, які захопили Запорізьку атомну електростанцію, незабаром можуть покинути АЕС. В останні тижні спостерігаються ознаки підготовки до їх можливого відходу. Про це в ефірі телемарафону розповів президент Енергоатому Петро Котін. Він зазначив, що росіяни можуть спробувати вивезти з АЕС все, що вийде, передають Патріоти України.

"По-перше, дуже багато стало з'являтися публікацій в російській пресі про те, що ЗАЕС, можливо, варто було б покинути, можливо, її варто передати МАГАТЕ під контроль. Таке, знаєте, враження, що вони збирають валізи і крадуть все, що можуть знайти", - сказав Котін. Президент Енергоатому акцентував на тому, що поки рано говорити про відхід окупантів із ЗАЕС. Тим більше вони найімовірніше замінували територію станції.

Ситуація на Запорізькій АЕС

21 липня повідомлялося, що окупанти розмістили військову техніку та вибухівку у машинній залі енергоблоку Запорізької АЕС. Все це знаходилось поруч з обладнанням, яке забезпечує роботу турбогенератора, а також близько до головного маслобаку. У цьому баку зберігається легкозаймисте масло, яке використовують для охолодження парових турбін.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...