Російські окупанти обстрілюють Щастя: Влучили у багатоповерхівки, загорілися трансформатори на ТЕС

22 лютого у Щасті Луганської області через обстріл російськими бойовиками спалахнув трансформатор на ТЕС. Вогонь вже перекинувся й на сусідній. Про це повідомив пресцентр ДСНС, передають Патріоти України.

"О 12:34 у Щасті внаслідок обстрілу з тимчасово непідконтрольної території, сталося влучання снаряду в трансформатор на території ТЕС з подальшим загорянням, розливом мастила та перекиданням вогню на сусідній трансформатор", - йдеться в повідомленні.

Для ліквідації пожежі після припинення обстрілів направили 12 одиниць спецтехніки до ТЕС. Обстріли у місті ведуться і по житлових будинках, заявив керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай. "Сьогодні і в дахи поприлітало в багатоквартирні будинки, і кулі 12,7 калібру прилітали", - сказав Гайдай.

Інтенсивні обстріли з боку сепаратистів направлені на руйнування інфраструктури для сіяння паніки серед цивільних, наголосив Гайдай. "Вчорашній обстріл ТЕС, коли перебили вхід і вихід нашої електромережі, плюс сьогоднішній обстріл і пошкодження трансформаторів говорять про те, що вони навмисно руйнують інфраструктуру, щоб створити там паніку", - сказав він.

Додав, що місцева влада визначила місця укриття і за необхідності готова евакуювати людей.

«Горять уже три трансформатори, із загрозою пожежі ще на трьох, а обстріли не припиняються», - йдеться у вечірньому повідомленні Інсайдер UA.

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...

Це був фальстарт? У Раді відреагували на скандальне рішення МЗС щодо консульських послуг для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 17:25

Рішення МЗС щодо призупинення надання консульських послуг для чоловіків за кордоном в Раді вважають антиконституційним і таким, що не відповідає ухваленому раніше закону про мобілізацію. Про це в коментарі "РБК-Україна" розповіли джерела в профільному ...