Російські окупанти посилюють обстріл на Донбасі: У ЗСУ вбитий і 10 поранених

"Гібриди" Путіна знов посилили обстріли на Донбасі. Від початку доби, 11 вересня, окупанти 10 разів порушували режим припинення вогню. Одразу 6 населених пунктів опинилися під обстрілами, повідомляють Патріоти України з посиланням на штаб ООС. У результаті ворожого вогню один наш військовослужбовець отримав поранення, що було несумісне з життям.

Окупанти застосували проти наших захисників заборонені мінськими домовленостями артилерійські системи, а також гатили з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї.

Під обстрілами опинилися:

  • Новогнатівка;
  • Верхньоторецьке;
  • Золоте-4;
  • Старогнатівка;
  • Талаківка;
  • Нью-Йорк.

Що відомо про постраждалих бійців ЗСУ

Внаслідок прицільного обстрілу ворога наших позиції 1 український захисник помер. Ще 10 – отримали поранення, зокрема:

  • 8 військовослужбовців дістали вогнепальні осколкові поранення,
  • ще 2 – бойові травмування.

Після надання першої медичної допомоги воїнів транспортували до лікувальних закладів. Стан здоров'я трьох захисників – середньої тяжкості, інших – задовільний.

Редакція 24 каналу висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого українського героя та бажає швидкого одужання пораненим захисникам.

Реакція України

На обстріли ворога наші захисники відкривали вогонь у відповідь. Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ про факти порушень з боку окупантів.

Українські військові продовжують контролювати ситуацію в районі проведення Операції Об'єднаних сил з відсічі та стримування збройної агресії Росії,
– наголосили у штабі ООС.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...