Російські окупанти в Криму викрали заступника голови Меджлісу

Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял із дружиною

В окупованому Криму після обшуку російські силовики вивезли в невідомому напрямку першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла.

Номерних знаків на авто не було. Про місце знаходження не повідомляється. Про це вранці в суботу, 4 вересня, повідомив постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич.

"Зранку в Криму до першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла прийшли з обшуками. Декілька хвилин тому його вивезли на авто у невідомому напрямку. Пан Джелялов користується великою довірою і підтримкою серед кримчан, нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ ступеня", – написав Кориневич.

"Кримська правозахисна група" з посиланням на Заїра Смедлю повідомляє, що вранці Наріман Делял опублікував на своїй сторінці в соцмережі інформацію про обшуки в інших людей, які проходили вночі.

Зокрема, в ніч на суботу в селі Первомайське Сімферопольського району, де розташований будинок Джелялова, відбувся інший обшук. О першій ночі окупаційні силовики затримали Азіза Ахтемова, і ще одного кримського татарина – Ельдара Одаманова.

В РНБО відреагували на повідомлення, що 3-тя штурмова бригада ЗСУ відмовилась виконати наказ Сирського зупинити прорив фронту під Очеретиним"

четвер, 2 травень 2024, 10:00

За повідомленням Центру протидії дезінформації при РНБО України, 2 травня російська пропаганда запустила 2 фейки. Фейк: Зрадник України Прозоров заявив: "Трагедія в Одесі 2 травня 2014 року була чітко спланованою операцією, а не трагічним збігом обстав...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.