Російські окупанти важко поранили захисника України

На Донбасі внаслідок ворожих обстрілів у районі проведення операції Об'єднаних сил поранено українського військового. Про це повідомляє штаб ООС, зазначають Патріоти України.

"Українська сторона СЦКК повідомляє про факти порушень з боку збройних формувань РФ на непідконтрольній Уряду України території Луганської та Донецької областей, які зафіксовані спільною моніторинговою місією ОБСЄ та оприлюдненні у щоденному звіті № 235/2021 від 7 жовтня 2021 року.

Патрулями СММ ОБСЄ зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 294 одиниці озброєння та військової техніки, яка розміщена з порушенням лінії відведення, у зоні якої, згідно з пунктом 5 Меморандуму від 19 вересня 2014 року, розміщення важкого озброєння та військової техніки заборонено.

На полігоні, що розташований поблизу населеного пункту Бугаївка (37 км на південний захід від Луганська), за даними повітряного спостереження виявлено:

танки не встановленого типу – 26 од.;

бойові броньовані машини – 71 од.;

самохідні гаубиці не встановленого типу – 17 од.;

буксирувані гаубиці не встановленого типу – 11 од..

На полігоні поблизу населеного пункту Круглик (31 км на південний захід від Луганська) виявлено:

танки не встановленого типу – 55 од.;

На полігоні поблизу населеного пункту Мирне (28 км на південний захід від Луганська) виявлено:

самохідні гаубиці не встановленого типу – 10 од.;

буксирувані гаубиці не встановленого типу – 16 од..

бойові броньовані машини – 79 од.;

На території промислового об’єкту неподалік населеного пункту Бойківське (колишнє Тельманове, 67 км на південний схід від Донецька) виявлено:

одну бойову броньовану машину не встановленого типу;

дві бойові машини піхоти (БМП-1, БМП-2);

два БТР-80;

один МТ-ЛБ та одна БРДМ-2.

У межах житлового району населеного пункту Роздольне (46 км на південний схід від Донецька) виявлено одну бойову бронемашину.

Вкотре патрулі СММ ОБСЄ фіксують численні випадки заборони допуску представників Місії з боку ЗФ РФ на непідконтрольній Урядові України території. Так, 6 жовтня зафіксовано п’ять випадків не допуску патрулів СММ ОБСЄ:

на блокпостах на південній околиці населеного пункту Нова Мар’ївка, західній околиці населеного пункту Хрещатицьке (колишнє Красноармійське), населеному пункті Шевченко, на південно-східній околиці населеного пункту Кременець озброєні члени збройних формувань РФ відмовили патрулю Місії в проїзді;

на пункті пропуску на кордоні поряд з населеним пунктом Ізварине (52 кілометри на південний схід від Луганська) непідконтрольна урядові України територія, член збройних формувань РФ наказав команді СММ залишити цей район, пославшись на відсутність попереднього узгодження.

Вкотре наголошуємо, що підрозділи Збройних Сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань, щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи."

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...