Російські окупанти відкрили мінометний вогонь по території Глухівської громади, - голова Сумської ОВА

У вівторок, 3 травня, Росія вкотре вчинила провокацію на кордоні Сумської області. Окупанти зі боку РФ відкрили вогонь по території Глухівської громади. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький, передають Патріоти України.

"Росія вкотре вчинила провокацію на кордоні Сумщини. Близько 12 години зі сторони ворога відкрили вогонь з мінометів по території Глухівської громади", - зазначив він та пообіцяв згодом надати більш детальні подробиці події. Про можливі руйнування та постраждалих Живицький не проінформував.

Водночас Державна прикордонна служба України повідомила, що сьогодні з боку російського населеного пункту Локоть з важкого озброєння окупанти гатили в напрямку одного із сіл Шосткинського району. "Зафіксовано 8 прильотів, найімовірніше з 120-мм міномету. Внаслідок вказаного обстрілу постраждалих серед військовослужбовців та цивільного населення немає", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що це не перша провокація Росії щодо прикордонних українських громад. Російські війська зі свої території періодично здійснюють обстріли населених пунктів Сумської, Чернігівської та Харківської областей.

Нагадаємо, 24 лютого Росія напала на Україну, завдавши серію ракетних та авіаударів по наших містах, зокрема і по Києву. Широкомасштабне вторгнення триває вже 69-й день (війна 8 років). Окупанти продовжують руйнувати українські села, селища і міста крилатими ракетами та авіабомбами, вбиваючи мирне населення та завдаючи нищівних руйнувань інфраструктурі.

"Крах плана бандеровского недоумка": Медведєв розкритикував Саміт миру, який організовує Швейцарія

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:17

Заступник голови радбезу РФ Дмитро Медведєв розповів, яку користь для Росії він вбачає у Глобальному саміті миру, запланованому на червень цього року. Про це він розповів підписникам у Telegram, передають Патріоти України. "Користь потрійна. По-перше, ...

Ціна нашого тепла та світла: Скільки енергетиків постраждали від атак на ТЕС із початку війни

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:06

З початку повномасштабного вторгнення внаслідок атак російської армії на теплоелектростанції ДТЕК було поранено 51 енергетика, троє загинули. Про це повідомив генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв у Facebook 3 травня, передають Патріоти Україн...