Російські окупанти висувають важке озброєння на позиції, артилерію облаштовують у житловій забудові населених пунктів Донбасу, - ОБСЄ

Військовий злочинець Путін знов бере у заручники жінок і дітей, прикриваючи своїх вояків "живим щитом"

Фото: ОБСЄ помітила важку техніку на окупованій території (Getty Images)

Спостерігачі з організації з безпеки і співробітництва в Європі зафіксували на окупованих територіях Донбасу важку військову техніку. Вдалося з'ясувати, що російські окупанти розміщують танки, гармати і великокаліберні гаубиці на своїх полігонах і поблизу житлових районів. Про це йдеться у звіті ОБСЄ за 31 липня, зазначають Патріоти України.

За лініями відведення, але поза виділеними місцями зберігання, безпілотник ОБСЄ зафіксував 61 танк, 20 гаубиць, 6 протитанкових гармат на двох полігонах в непідконтрольних уряду районах Луганської області.

З них 22 танки (Т-64 - 15 од., Т-72 - 7 од.) окупанти розмістили в районі селища Круглик. Ще 39 танків (Т-64 - 23 од., Т-72 -16 од.) безпілотник помітив в районі Мирного біля Луганська.

Також повідомляється про 8 самохідних гаубиць ("Гвоздика", 122 мм) і 12 буксируваних ("Жаба", 122 мм), а також 6 протитанкових гармат (МТ-12" Рапіра", 100 мм) в Мирному.

Крім того, ОБСЄ помітила ознаки військової присутності і присутності військового типу в зоні безпеки в Будьонівському районі Донецька. Там команда СММ бачила 14 бойових броньованих машин. Серед них 12 бронетранспортерів різних видів (БТР-70 - 2 од., БТР-80 - 2 од., МТ-ЛБ - 8 од.), одна траншейна машина і БТС-4а.

Також повідомляється про міну 120 калібру, що не розірвалася, в районі шахти "Жовтневої". Її засікли камери ОБСЄ.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....