Російські окупанти збираються закрити небо над Херсоном, - Олег Жданов

Росія стягує зенітно-ракетні сили на північ Криму, ближче до Херсонської області. Зокрема, там стоять комплекси С-300 та системи залпового вогню "Смерч". Про це в інтерв'ю заявив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"У систем залпового вогню "Смерч" - дальність 120 кілометрів боєприпасами Торнадо. Якщо вони дістають до нашого узбережжя, то це дуже погано. Це означає, що вони будуть обстрілювати наші війська", - зазначив експерт.

Жданов також додав, що окупанти будуть намагатися закрити небо над Херсоном. "Що стосується засобів протиповітряної оборони - це теж погано, тому що вони цими засобами будуть закривати небо над Херсоном і прилеглими до нього територіями. А значить, коли ми почнемо звільнення цих територій, у нашої авіації будуть проблеми з роботою в небі на підтримку наших військ", - зазначив експерт.

Жданов також підкреслив, що Росія намагається максимально закріпитися на тих територіях, які вона сьогодні окупує. "Росія намагається максимально закріпитися на тих територіях, які вона сьогодні окупує, і з кожним днем вона спробує зміцнити там свою присутність, оборону і максимально наростити щільність військ", - зазначив військовий експерт.

Джерело: НВ

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...