Російські пілоти, які бомбили мирних громадян в Україні, змінили риторику в полоні - війну називають несправедливою

Полонені російські пілоти, потрапивши в руки українських військових, раптово стали пацифістами і заявили, що війна в Україні злочинна і несправедлива. Хоча до того, вони абсолютно впевнено бомбардували Харків та Донецьку область, не задумуючись про незаконність своїх дій, передають Патріоти України.

Як йдеться у сюжетіТСН, один із них пілот літака Су-30СМ, підполковник, заступник командира 14-го авіаполку Сергій Косик. Саме його полк із перших днів війни скидав бомби на харків’ян, причому сам пілот знав про підготовку вторгнення і ретельно тренувався.

"У мене повний негатив до цієї війни. Неправильна, несправедлива, злочинна", – заявив він уже після того, як 13 березня потрапив у полон ЗСУ, коли летів бомбардувати Балаклею на Харківщині.

Хоча до того пілот сумлінно виконував злочинні накази і, як заступник командира, сам їх віддавав.

"Наказ виконували. У нас в армії є юридичне поняття. Злочинного наказу, у нас такого немає. У нас такого поняття немає – злочинний наказ", – зазначив підполковник.А от майор у відставці, пілот російського Су-25 Андрій Федорчуков пішов бомбардувати українців за власним бажанням. Він – найманець, який добровільно звернувся до військкомату, де був перенаправлений до приватної військової компанії, розповів сам пілот.

Українські захисники збили його Су-25 у середині червня, коли, з ракетами на пілонах, відставний майор робив бойовий захід на українські позиції під Бахмутом в районі села Клинове. Стверджує, це був його шостий бойовий виліт. Його двоє партнерів, на жаль, продовжують літати.

"Я пішов ідейно, щоб скласти слід в історії Росії, щоб допомогти у праведній боротьбі. Я думав, що я йду на правильну війну і що виконуватиму свій обов'язок зі звільнення республік, які прийняли незалежність. Я гадки не мав, що це буде війна проти мирного населення", – стверджує майор.

У Міністерстві юстиції повідомили, що українська влада запропонувала російським пілотам альтернативу – добровільно здатися разом з літаками, отримати мільйон доларів та змінити собі документи. Для полонених пілотів цю опцію вже закрито, а от для інших – пропозиція ще залишається в силі.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...