Російські пропагандисти заявили, що бойовики ПВК "Вагнер" увійшли до Білорусі, але місцеві їх не бачили, - аналітики

У ніч на 27 червня кремлівські провоєнні телеграм-канали повідомили, що підрозділи ПВК "Вагнер" разом зі штатною зброєю та військовою технікою зайшли на територію Білорусі. Про це пише "Беларускі Гаюн". Водночас, досі ніхто з білорусів не бачив колони "Вагнера" на території своєї країни, передають Патріоти України.

"Вагнеровців" відправляють до Білорусі

Водночас родичі "вагнерівців" підтверджують інформацію, що бойовиків відправлять до Білорусі. Так, одна з родичок з посиланням на свого знайомого повідомила, що в РБ будуть відправлені підрозділи "Вагнера", що залишилися в Ростові-на-Дону. Ще одна співрозмовниця видання повідомила, що її чоловік, який 24 червня перебував у Ростові, повідомив їй про виряджання до Білорусі "швидше за все". Більше чоловік на зв'язок не виходив.

Ще троє учасників чатів родичів бійців "Вагнера" повідомили, що отримували схожі повідомлення від близьких. У розмові з журналістами вони сказали, що не знають точно, чи йдуть ці підрозділи у напрямку Білорусі. Один зі співрозмовників повідомив, що його родич зараз перебуває під Ростовом.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...