Російські ракети можуть залишити наші міста без тепла, люди будуть виїжджати в села, - Кучеренко

Цієї зими не виключена міграція населення з міст у села, своєрідна "теплова евакуація". Особливо це стосується прифронтових територій, але так само російські ракети можуть влучити в ТЕЦ будь-якого населеного пункту, передають Патріоти України.

Про це "Обозревателю" розповів народний депутат України, перший заступник голови Комітету з питань енергетики Олексій Кучеренко. За його словами, комунальники мають бути готові і до такого сценарію, а держава могла б допомогти людям з дровами за доступними цінами.

"Я абсолютно не виключаю теплову міграцію, евакуацію. Особливо для районів бойових дій. В Краматорську точно не буде центрального теплопостачання, бо там зруйнована ТЕЦ. А електрикою вони не нагріють так, щоб комфортно себе відчувати, відповідно їх треба просто евакуювати", – заявив нардеп.

Кучеренко відзначив, що місцева влада має готуватися до сценарію, коли російські ракети можуть вдарити по ТЕЦ. Зокрема, у Львові йде така підготовка.

"Саме тому Садовий разом з СБУшниками у Львові буржуйки встановлює практично по кожному під’їзду. Це такі аварійні, індивідуальні пункти обігріву на дровах. Це вже крайняк, коли нема тепла. Я думаю комунальники мають бути готові і до такого сценарію", – відзначив депутат.

Також Кучеренко обурився високими цінами на дрова в Україні.

"Чому наша славна держава Україна не може в цій ситуації регулювати ціни на дрова? В світі скакнула ціна на газ, а що собівартість дров якось змінилася з наших державних лісгоспів? Чому раптом підняли ціну на дрова, я цього не розумію, це ж просто використання цієї ситуації для того, щоб грабувати людей. В них у собівартості практично нічого не змінилось, ну може солярка зросла, бо ті дрова треба возити, але це точно не в 4-5 разів. Треба вводити жорстке державне цінове регулювання", – резюмував нардеп.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....