Російські спецслужби вдались до психологічної атаки на українських військових - розсилають смс з погрозами

Російські спецслужби намагаються залякувати українських військовослужбовців, розсилаючи на особисті телефонні номери повідомлення з погрозами. В смс окупанти закликають українських бійців зрадити присязі, скласти зброю, здаватися в полон або перейти на бік ворога. Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, передають Патріоти України.

Окупанти підсилюютт погрози персональними даними: прізвищем та іменем особи, кодом платника податків, місцем реєстрації та, інколи, даними стосовно чисельності та складу сім'ї. Розсилка йде через смс, а також через мобільні месенджери "Телеграм", "Вайбер", "Сігнал" або "Ватсап".

У тексті погроз йдеться про нібито точне встановлення місця перебування особи, якій надійшло вказане повідомлення. Зазначається, що, у випадку продовження служби, по місцях проживання власника телефону та його сім'ї буде завдано точних ракетних ударів.

"Надіслані такого типу погрози спрямовані в першу чергу на те, щоб дестабілізувати морально психологічний клімат у підрозділах Сил оборони України, посіяти сумніви та знизити бойовий дух", - йдеться у повідомленні.

В Генштабі кажуть, що зазвичай зазначені персональні дані осіб є застарілими (особа давно змінила місце реєстрації, переїхала в іншу місцевість, змінила підрозділ, у якому проходила військову службу, припинила проходження військової служби взагалі і таке інше).

"Таким чином, не викликає сумнівів, що надіслані погрози є звичайними маніпуляціями людською психікою. Подібні дії ворога є одним із видів психологічної атаки, яка не підкріплюється жодними конкретними діями - "точного ракетного обстрілу" або "ми тебя найдем".Довіряйте тільки перевіреним джерелам", - зазначили в Генштабі ЗСУ.

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...