Російські спецслужби заявили про затримання в окупованому Криму українського бійця (відео)

У ФСБ заявили, що затриманий чоловік в 2016 році виїхав на територію України, де вступив до лав "незаконного збройного формування".

У Криму російські силовики затримали члена українського добровольчого батальйону ім. Н. Челебіджихана. Про це пише "ТАСС" з посиланням на регіональне управління ФСБ РФ, передають Патріоти України.

"19 серпня співробітниками УФСБ Росії в Республіці Крим і місті Севастополі за адресами проживання і реєстрації фігуранта кримінальної справи проведені слідчі дії. На даний момент підозрюваний затриманий", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що стосовно затриманого жителя Кіровського району порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 208 КК РФ ( "Участь в незаконному збройному формуванні"). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

У ФСБ уточнили, що затриманий чоловік в 2016 році виїхав на територію України, де вступив до лав "незаконного збройного формування", в складі якого пройшов навчання щодо поводження з вогнепальною зброєю. В його функціональні обов'язки також входило здійснення охорони розташування батальйону, сприяння Державній прикордонній службі України при спільних патрулюваннях прикордонної зони, перевірка осіб і автотранспортних засобів на пунктах пропуску.

Для довідки

Зазначимо, що батальйон ім. Номана Челебіджихана є добровільним кримськотатарським збройним формуванням, він був створений на початку 2016 року під час блокади на адміністративному кордоні з окупованим Кримом. Названий на честь Номана Челебіджихана - кримськотатарського політика і громадського діяча, першого голови уряду Кримської Народної Республіки, організатора I Курултаю кримськотатарського народу, першого муфтія мусульман Криму, Литви, Польщі та Білорусі.

Кращі за Starlink: Вироблені в Україні супутникові системи везуть в РФ для окупантів. У окупантів на фронті вже 22 000 екземплярів Gilat SkyEdge — ЗМІ (відео)

четвер, 9 травень 2024, 4:15

Лише за минулий рік у Росію поставили цього обладнання на приблизно 5 мільйонів доларів. Системи Gilat SkyEdge завозять у Росію через інші країни, але у митних документах вказане їх українське походження. . Завод американської компанії Jabil Circuit в...

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...