Російські війська стягують сили на Ізюмському напрямку, ключовими визначені дві цілі, - Генштаб ЗСУ

На 74-ту добу російського вторгнення в Україну ворог намагається продовжити наступ на Ізюм – Барвінкове й Ізюм – Слов’янськ. Окупанти передислоковуються і стягують озброєння, зокрема й на інші напрямки. Крім цього, продовжують обстріли й авіаудари по цивільній інфраструктурі населених пунктів, передають Патріоти України.

Водночас українські захисники мужньо боронять рубежі, знищуючи ворога із технікою – за останню добу вони знешкодили 14 повітряних цілей РФ і відбили дев’ять атак противника на Донбасі. Актуальні дані щодо воєнної ситуації у ранковому зведенні озвучили у Генеральному штабі ЗСУ.

Зазначається, що на Волинському, Поліському й Сіверському напрямках обстановка без суттєвих змін. Але зберігається загроза нанесення з території Білорусії ракетних та авіаційних ударів по об’єктах нашої країни.

Визначені підрозділи ЗС РФ продовжують виконувати завдання з прикриття ділянки українсько-російського кордону у Брянській і Курській областях.

На Слобожанському напрямку противник зосередив основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ у бік українського держкордону на північ та північний схід від Харкова. Російські військові здійснювали артилерійські обстріли у районах Прудянки, Слатиного та Циркунів. Для посилення оборони в районі населеного пункту Козача Лопань вони проводили заходи з інженерного обладнання позицій.

На Ізюмському напрямку противник зосереджував основні зусилля на підготовці до продовження наступу в бік Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ. З метою посилення угруповання з території РФ окупанти передислокували дві батальйонно-тактичні групи зі складу 35-ї загальновійськової армії у визначені райони. Здійснювали артилерійські обстріли позицій підрозділів Сил оборони.

Для уточнення положення наших військ ворог продовжував ведення повітряної розвідки у районах Ізюму та Кам’янки.

На Донецькому напрямку угруповання окупаційних військ продовжує наступальні дії на Лиманському, Попаснянському, Сєверодонецькому та Авдіївському напрямках.

На Курахівському напрямку за підтримки артилерії ворог намагається відновити наступальні дії у бік Новомихайлівки.

На Лиманському напрямку в результаті штурмових дій війська РФ захопили північну околицю Шандриголове.

На Маріупольському напрямку вони продовжують блокувати наші підрозділи у районі заводу "Азовсталь". За підтримки вогню артилерії та танків проводять штурмові дії.

Російські загарбники продовжують підвезення озброєння, військової техніки, боєприпасів паливно-мастильних речовин для забезпечення потреб угрупування військ на зазначеному напрямку.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках окупанти за підтримки авіації завдають ударів по військових та цивільних об’єктах, проводять перегрупування і посилення підрозділів, нарощують систему вогневого ураження та матеріально-технічного забезпечення.

На Криворізькому напрямку з метою виявлення позицій підрозділів українських військ противник застосовував БПЛА "Орлан-10".

Напруженою залишається обстановка на Бессарабському напрямку. За даними Генштабу, збройні формування в Придністровського регіону Молдови та підрозділи оперативної групи російських військ перебувають у бойовій готовності "Повна".

Водночас кораблі Чорноморського флоту РФ в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання з ізоляції району ведення бойових дій, здійснення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку.

За попередню добу зенітно-ракетні підрозділи Повітряних сил ЗСУ вразили російський вертоліт Мі-28Н, сім безпілотників типу "Орлан" і два "Форпости", а також дві крилаті ракети. Додатково два ворожі БПЛА "Орлан" було знищено зенітно-ракетними підрозділами наших Сухопутних військ.

На території Донецької й Луганської областей захисники та захисниці України напередодні відбили дев’ять атак ворога. Вони знищили 19 танків, 20 одиниць бойової броньованої техніки, чотири спеціальні броньованих автомобілів, шість автомобілів та одну одиницю спеціальної інженерної техніки противника.

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...

Депутат-праворадикал у Німеччині виявився власником бізнесу у Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:15

Депутату від ультраправої політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі. Про це пише BILD, передають Патріоти України. "Депутат земельного парламенту Саксо...