Російські війська в Маріуполі впровадили інформаційну блокаду: мирні мешканці вважають, що окупанти взяли Київ

Російські окупанти в Маріуполі впровадили інформаційну блокаду. Для місцевих мешканців вони транслюють альтернативну “реальність”, в якій військові злочинці РФ вже “марширують Хрещатиком, а що Харків перебуває під контролем Росії”. Про це на своїй сторінці с соцмережі написав радник міського голови Петро Андрющенко. За його словами, окупанти “наглухо” закрили всі інформаційні потоки в місто та назовні. Військові РФ контролюють, що місцеві мешканці фотографують і знімають на відео, передають Патріоти України.

Зараз, каже Андрющенко, маріупольці впевнені, що російські солдати марширують Хрещатиком, Харків під контролем Росії та кожного чоловіка з Маріуполя при виїзді відправляють на фронт.

“Ти не можеш почати робити навіть селфі без окремого дозволу солдат, а навіть при його отриманні – російській солдат завжди поруч і контролює, що ти зняв. Знімати в місті можуть виключно пропагандисти та «волонтери» від ФСБ. Саме тому ви можете побачити або точно вивернені кадри «благодарних маріупольців», або щось, що знято швидко з машини. При виїзді на фільтрації теж видаляється весь контент, який може показати правду життя”, — розповів Петро Андрющенко. Окремо він закликав громадськість розповідати правду про Маріуполь та ділитися достовірною інформацію про ситуацію у місті.

Все відчутніше: Удари України по російських НПЗ роблять те, чого не зробили санкції Заходу, - Foreign Affairs

середа, 8 травень 2024, 15:59

Сили України від жовтня 2023 року завдали щонайменше 20 ударів по нафтопереробних заводах на території Росії. Українські посадовці з питань безпеки наголошують – метою цих атак є припинення постачання палива російським військовим і скорочення експортни...

Російська ДРГ намагалася проникнути на Харківщину: У ОСУВ "Хортиця" розкрили подробиці

середа, 8 травень 2024, 15:47

Диверсійно-розвідувальна група ворога чисельністю до десяти осіб намагалася проникнути на територію України біля села Пильна Харківської області. Втім, українські захисники вчасно виявили диверсантів, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання ...