Російські війська зазнали тяжких втрат біля Бахмута і Вугледара, - британська розвідка

Російські окупаційні війська з 7 лютого здобули тактичні успіхи у боях біля Бахмута і Вугледара Донецької області, але зазнали тяжких втрат.

"На північних околицях міста Бахмут Донецької області сили групи "Вагнер" просунулись далі на захід на 2-3 км, контролюючи сільську місцевість біля головної дороги M-03 до міста", - повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Зокрема, як наголошує британська розвідка, російські сили дедалі більше домінують на північних підходах до Бахмута.

"На півдні російські підрозділи просунулись на західній околиці міста Вугледар, де вони відновили наступальні операції наприкінці січня ", - зазначили в розвідці.

Однак, як наголошується, російські підрозділи, імовірно, зазнали особливо тяжких втрат біля Вугледара, оскільки були задіяні недосвідчені підрозділи.

"В одному інциденті після неуспішного наступу російські війська, напевно, втекли і покинули щонайменше 30 майже неушкоджених броньованих машин", - додали в британській розвідці.

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...

Почалася істерика: Росія погрожує ексглаві МЗС Литви за пост про Керченський міст

неділя, 28 квітень 2024, 12:25

Перший заступник постійного представника Росії в ООН Дмитро Полянський у неділю, 28 квітня, відреагував на пост колишнього міністра закордонних справ Литви, нині посла країни в Швеції Лінаса Лінкявічюса щодо Керченського (Кримського) мосту, заявивши, щ...