"Російські військові в Криму смертники": Армія РФ на півострові буде в безвиході, - експерт

Країна-агресорка РФ не може застосовувати у Криму та на Донбасі однакову тактику ведення бойових дій. Так, якщо на Донбас Росія може перекинути значну кількість військових сил, то на окупований півострів вона навряд чи перекидатиме додаткові сили. Адже там вони опиняться у пастці, передають Патріоти України.

Таку думку висловив військовий експерт, полковник запасу, військовий льотчик-інструктор Роман Світан в інтерв'ю Главреду. Він наголосив, що Крим – це мішок, з якого окупантам буде важко вибратися після знищення Кримського мосту українськими військовими.

У відповідь на запитання, чи може РФ застосувати в Криму таку тактику, як на Донбасі, і відправити на окупований півострів значну кількість своїх сил, Світан відповів, що загарбники навряд чи так зроблять.

"Справа в тому, що якраз на Донбасі вони і можуть застосовувати таку тактику (перекидання значної кількості своїх сил – ред.). Тому що за Донецькою і Луганською областями 7 000 кілометрів російського тилу. Ну і, звичайно, логістика. Але в Криму інша ситуація – це мішок. Без Кримського мосту вони потрапляють в оперативне оточення, і жоден військовий ніколи в житті не хотів би потрапити в таку ситуацію. Це дуже ущербне положення. Російські військові, які перебувають у Криму, практично смертники", – зазначає військовий експерт.

Кримський міст поки що якось вирішив цю проблему, проте він може не довго простояти, каже Світан. "Його дуже легко зруйнувати, оскільки естакада розташована в сейсмічній зоні – там не можна було будувати кондові споруди. Їх би відразу розвалило", – додав експерт.

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...

"Я ніколи не жалкую про минуле": Буданов пояснив свою заяву про ЗСУ в Криму

вівторок, 23 квітень 2024, 8:24

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що на нього планують черговий замах в інтересах росіян, передають Патріоти України. Пряма мова: Там вони зараз планують дещо (замах - ред.), але, як і минулі рази, все в них не вийде... ...