Російські військові влучили по складах в Одесі, над містом піднявся дим. Нові деталі атаки (фото, відео)

Вранці суботи, 16 липня, Одеса піддалася новому ракетному удару з боку Росії. У місті пролунали вибухи й у небо миттю здійнялася хмара чорного диму - в одному з мікрорайонів спалахнула сильна пожежа, передають Патріоти України.

Приліт підтвердив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram-каналі. Удар припав на цивільний об’єкт – склад торговельної компанії, без постраждалих.

"Одеса. Не викладаємо відео та фото з локації події. На місці пожежі працюють рятувальники", – заявив чиновник. У мережі все жз’явилися перші кадри з прильоту. На них помітні вогонь і стовп густого диму, що здіймався над будівлями, які замаскували а допомогою редакторів.

Локацію люди не вказували, лиш зазначали, що йдеться про сильний удар по місту й люту пожежу після нього."Удар був щонайменше двома ракетами", – стверджували одесити.

В Оперативному командуванні "Південь" підтвердили удар РФ по Одесі. Ворог задіяв літаки стратегічної авіації Ту-95, бив із напрямку Ставропілля. Ракета, попередньо Х-101, влучила у склад виробничо-торгівельної компанії. Там спалахнула пожежа на площі близько 1000 кв. м.

Зі свого боку Братчук уточнив, що постраждалих внаслідок дій агресора немає. Охоронці цивільного об’єкту дотримувалися правил поведінки під час повітряної тривоги. На місці продовжується рятувальна операція. Зауважимо, що чергова атака РФ по Одесі трапилася піж час оголошеної близько 04:00 суботи повітряної тривоги. Після вибухів у місті її відмінили о 05:10.


"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...