Російсько-українська війна набула нового поштовху: У ТКГ не можуть узгодити розведення сил на Донбасі через різке загострення на лінії зіткнення, - спецпредставник ОБСЄ

На лінії зіткнення, на Донбасі, зафіксовано різке збільшення обстрілів. Про це заявив спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартін Сайдік, зазначають Патріоти України.
«На жаль, не можу позитивно оцінити дотримання режиму припинення вогню. Число порушень різко зросло», – заявив Сайдік.

Він також додав, що ТКГ не змогла узгодити новий графік розведення сил і засобів на лінії зіткнення у Петрівському та Золотому, підкресливши, що сторони не відмовляються від цих планів.

«Однак сторони підтвердили намір розвести сили на пілотних ділянках…Графік обговорювався, але сторони консенсусу не дійшли», – заявив Сайдік.

За словами Дарки Оліфер – прес-секретаря українського представника у ТКГ Леоніда Кучми, бойовики продовжують обстріли на всій лінії фронту, включаючи ділянки, на яких повинно було відбуватися розведення сил.

«Українська сторона чітко зазначила: таке розведення може відбутися тільки за умови дотримання 7-денного режиму тиші на цих дільницях», – написала Оліфер на своїй сторінці в Facebook.

Вона додала, що бойовики продовжують розміщувати танки і міномети уздовж лінії розмежування.

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...