Російського льотчика, який бомбив Харків, звільнили від покарання

У Харкові суд задовольнив клопотання Офісу генерального прокурора про звільнення від відбуття покарання російського військового льотчика Максима Кріштопа. Відповідне рішення ухвалив Дзержинський райсуд міста Харкова, передають Патріоти України.

За інформацією суду, 6 березня минулого року льотчик брав участь в атаці на Харків. З літака Су-34 скинув на радіотелевізійну станцію вісім авіабомб ФАБ-500 загальною вагою 2,5 тонни у тротиловому еквіваленті. Внаслідок удару вежа та адміністративна будівля станції були пошкоджені. Українська ППО збила літак, пілот катапультувався та був затриманий.

Окупанта визнали винним у порушенні законів та звичаїв війни та засудили до 12 років позбавлення волі. Суд надав згоду на звільнення його від відбування призначеного покарання у зв`язку з прийняттям рішення про передачу його для обміну як військовополоненого.

У справи Кріштопа йдеться також про двох командирів, які безпосередньо віддавали злочинні накази. За інформацією видання zmina, це генерал-майор, командувач 6 армії ЗС РФ Олег Маковецький та командир бомбардувального авіаційного полку 6 армії Олексій Лобода. Щодо них українські правоохоронці наразі ведуть досудове розслідування.

11 березня 2022 року в Києві відбувался пресконференцію за участі Кріштопа та ще двох полонених російських військових льотчиків. На пресконференції Кріштоп розповідав, що якби їхній літак-розвідник не збила українська ППО, вони б продовжували виконувати наказ російського командування.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....