Російського найманця з батальйону "Оплот" довічно засудили за розстріл автобуса під Волновахою

Керівника підрозділу батальйону "Оплот" Юрія Шпакова довічно засудили за обстріл пасажирського автобуса під Волновахою у січні 2015 року, де загинули 12 осіб, повідомляють Патріоти України з посиланням на Офіс ГПУ, джерела УП у правоохоронних органах

Вирок винесли без участі обвинуваченого, тобто заочно. Джерела УП стверджують, що це Юрій Шпаков.

Його визнали винним у вчиненні терористичного акту та участі в терористичній організації. Окрім довічного позбавлення волі, йому також присудили конфіскацію майна.

Прокуратура стверджує, що засуджений у квітні 2014 року вступив до лав терористів у Донецькій області, а пізніше очолив одне з незаконних збройних формувань – так званий підрозділ батальйону "Оплот".

13 січня 2015 року саме він наказав обстріляти артилерійською системою "Град" блокпосту Збройних Сил України поблизу міста Волноваха, на якому в той час перебували цивільні особи.

Тоді 12 осіб загинули, а ще 19 – отримали поранення.

Нагадаємо, 13 січня 2015 року о 14:25 окупанти обстріляли блокпост українських силовиків під Волновахою. Один із снарядів розірвався біля пасажирського автобуса, який перевозив місцевих жителів.

У результаті на місці загинуло десятеро цивільних. Пізніше було повідомлено, що від отриманих ран померли згодом чоловік і жінка. У березні 2017 року Служба безпеки України і Генпрокуратура України встановила осіб, причетних до теракту у Волновасі, що стався 13 січня 2015 року. За їх даними, це громадянин України – Ю. Шпаков, який керував безпосередньо артилерійським батальйоном, який вів обстріл та громадянин Росії А.Сінельніков, який командував діями Шпакова.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...