Російського пілота, який бомбив Чернігів, обміняли на українських льотчиків

Російського пілота Олександра Красноярцева, якого спіймали після бомбардувань Чернігова, обміняли на українських військовополонених, передають Патріоти України.

Як розповів в ефірі телемарафону начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, в обмін на Красноярцева в Україну вдалося повернути п'ятьох льотчиків.

За його словами, обмін військовополоненими стався ще близько 4-5 місяців тому. "Льотчика Красноярцева ми обміняли місяців чотири-п'ять тому. Ми його обміняли на наших пілотів, якщо не помиляюся на п'ятьох", – заявив Буданов.

Нагадаємо, Красноярцева затримали 5 березня після того, як його винищувач Су-25 здійснив аварійну посадку в околицях Чернігова. Інший пілот загинув.

На місці було встановлено, що Су-25 брав участь у злочинних бомбардуваннях будинків Чернігова. Крім того, російський військовий зізнався у вбивстві цивільного жителя.

Згодом стало відомо про участь Красноярцева у війні в Сирії. У мережі знайшли навіть спільне фото пілота з Башаром Асадом і Володимиром Путіним.

24 квітня Красноярцеву оголосили про підозру за статтею 438 в порушенні законів і звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством. Згідно з українським законодавством, росіянину загрожувало до 15 років в'язниці або довічне ув'язнення.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...