Російською армією керують не військові: Жданов дав оптимістичний прогноз для України

Той факт, що російською армією керують не професійні військові, а політики є однією з основних проблем країни-агресорки у війні проти України. Водночас, для нашої держави це добре. Таку думку в ефірі "Радіо НВ" у вівторок, 3 травня, висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

Він зазначив, що російський диктатор Володимир Путін продовжує говорити, що Донбас залишається в пріоритеті, тому військові намагаються за будь-яку ціну виконати поставлене їм завдання.

"Головна проблема збройних сил РФ полягає в тому, що цією операцією командують політики, а не військові. Для нас це дуже добре, а для них – погано. Путін не змінював своєї мети наступу на Донбасі. Він продовжує казати, що Донецька і Луганська області залишаються в пріоритеті. Тому військові намагаються вигадати якийсь інший спосіб, але виконати завдання, поставлені політичним керівництвом Росії", – сказав експерт.

На переконання Жданова, візит на передову начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова може говорити лише про те, що росіяни мають великі проблеми. Він приїхав розібратися, чому російські військові "тупцюють на місці, а не просуваються вперед".

"За деякою інформацією він поставив на кон власну військову кар'єру. Тому було важливо приїхати, подивитися та розібратися, що відбувається", – зазначив Жданов.

Експерт вважає, що війська РФ не мають маневру для того, щоби змінити курс бойових дій. Путінська армія, на його думку, може лише створити помилковий напрямок, як відволікаючий маневр. Але й для цього вони не мають засобів і сил.

"За всіма іншими напрямками, крім Донецького, вони (російські військові. – Ред.) розпочали перегрупування військ – зміну тих, які ми вже погромили, на більш менш свіжі, які вони підбирали і доукомплектували", – зазначив Жданов.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...