Російський Чорноморський флот поповнився новим катером-торпедоловом

Торпедолов йде за відстріляною торпедою, знаходить її та доставляє на базу чи достріляючого корабля.

Чорноморський флот ВМФ Росії отримав новий катер-торпедолов «Сокольское» проєкту 1388НЗТ, передають Патріоти України з посиланням на УМП.

16 березня 2021 року катер зарахований до складу 4-ї бригади підводних човнів Чорноморського флоту з базуванням у Новоросійську. 14 січня 2021 року катер отримав свою назву «Сокольское», до цього носив назву ТЛ-2195.

Будівництвом катеру-торпедолову займалась Сокольська судоверф, де його заклали у 2016 році, спуск на воду відбувся 9 жовтня 2019 року.

Через рік внутрішніми водними шляхами катер доправили до Чорного моря у Новоросійськ, де відбувались його державні випробування.

Катер-торпедолов ТЛ-2195

Катери проєкту 1388 шифр «Баклан» – це серія торпедоловів та катерів радіоаційної та хімічної розвідки на їх основі, з 2003 року будується нова модифікація – катер зв’язку.

З 2016 року розпочалось будівництво модернізованого проєкту катерів-торпедоловів за проєктом 1388НЗТ.

Технічні характеристики проєкту:

Водотоннажність: 489 тонн
Довжина: 48,9 метрів
Ширина: 9 метрів
Осадка: 2,4 метри
Швидкість повного ходу: 20 вузлів
Вантажопід’ємність: 8 торпед калібром 533 мм
Екіпаж: 14 осіб

Катер-торпедолов ТЛ-2195

Призначення катерів-торпедоловів – пошук, підйом з води на борт чи буксирування використаних практичних торпед під час навчальних торпедних атак, а також при стрільбі на торпедо-пристрілочних станціях.

Торпедолов йде за відстріляною торпедою, знаходить її та доставляє на базу чи достріляючого корабля. Таким чином значно зменшується загальна вартість навчальних торпедних стрільб кораблями та підводними човнами, оскільки практичні торпеди можна використовувати декілька разів.

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...