Російський диктатор раптом "затурбувався" про знедолене Сомалі: Ердоган розповів про розмову з Путіним

Президент Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що він виступає за зняття тимчасових обмежень у зерновій угоді щодо експорту з України агропродукції. Крім того, він розповів про свою розмову із президентом РФ Володимиром Путіним. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Euronews

"Я думаю, було б невірним встановлювати тут обмеження за часом. Ми говорили Росії та Україні, що чим довше діятиме угода, тим краще вона буде", – сказав Ердоган на брифінгу. За його словами, під час розмови Путін висунув свої пропозиції.

Президент РФ заявив, що африканські країни, зокрема Малі, Сомалі та Судан, мають отримувати агропродукцію безкоштовно. "Мета пана Путіна – забезпечити бідні африканські країни, особливо в таких країнах як Малі, Сомалі, Судан", – сказав Ердоган.

Зазначимо, російські ЗМІ при цьому повідомляють, що Путін намагається побудувати образ РФ як країни, яка об'єднує та представляє інтереси пригноблених держави. "Антиамериканська коаліція" при цьому має складатися із тих держав, які фактично залежать від РФ.

Термін дії поточних "зернових угод" спливає 19 листопада. І існує ймовірність того, що вони не будуть продовжені, що, за даними The Economist, може призвести до глобальної продовольчої кризи. Адже в такому разі йтиметься про втрату зерна, яким можна було б нагодувати 240 млн осіб.

Причина ситуації, що склалася, – позиція Кремля. Росія вимагає нових торгів за "зерновою угодою", проте Туреччина як ключовий гарант домовленостей хоче продовжити їх одразу на рік.

З іншого боку, президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що під час зустрічі з диктатором Володимиром Путіним домовився з ним про безкоштовні постачання російського зерна до найменш розвинених країн. Що також ставить під загрозу продовження угоди щодо експорту з України.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...