Російський фронт посиплеться: Відомий журналіст змалював сценарій контрнаступу ЗСУ

Російський блогер, журналіст Майкл Накі спрогнозував, як розвиватимуться події на фронті навесні та влітку. За його словами, найперспективнішою метою для контрнаступу ЗСУ є Запорізький напрямок. Журналіст зазначив, що важливою умовою є постачання озброєнь Україні, передають Патріоти України.

"План виглядає так – спочатку приїжджають далекобійні снаряди для HIMARS, М270, MARS, і на відстані 120-130 кілометрів (це територія, яка повністю покриває окуповані території, не рахуючи Криму, тому що там цей радіус поки доходить десь до половини півострова) просто висікаються всі російські склади. Як це було, коли приїхали перші HIMARS і висікалося по 10 складів на день. Це необхідно, тому що це повністю руйнує російську логістику", - сказав Накі в інтерв'ю Главреду.

Якщо знищуються склади, Росія змушена розміщувати їх далі, що знижує можливості, зокрема, і до оборони на окупованих територіях.

"Далі, відповідно, формуються групи для прориву – танки, БМП та інше, і починається наступ. В таких умовах я не думаю, що Росія зможе сильно нав'язати протистояння – найімовірніше, російський фронт посиплеться. Знову ж таки, якщо РФ не зробить будь-яких дій на кшталт масштабної мобілізації", - припустив Накі.

Таким чином, Україна зможе відвоювати свої території щонайменше в кордонах станом на 23 лютого 2022 року. "Далі будуть проблеми, які можна і потрібно вирішувати вже згодом, з виходом на кордони 1991 року. Особливо постане питання Криму, тому що якщо з Донецьком і Луганськом зрозуміло, як їх повертати, то з Кримом трохи складніше, тому що там маленька артерія з'єднує з російського боку, яку треба виводити з ладу", - додав журналіст.

Британська розвідка спрогнозувала ймовірні втрати армії РФ в найближчі місяці

субота, 4 травень 2024, 13:41

У найближчі два місяці в російській армії зростуть втрати на війні проти України. Про це йдеться в новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Розвідники звернули увагу, що середньодобова кількість втрат росіян убити...

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...