Російський юрист розкрив новий задум Путіна щодо легалізації Криму

З точки зору президента РФ, після злиття з Білоруссю утворюється інша держава.

Юрій Шуліпа. Фото: ЖЖ.

Об'єднавши Білорусь і РФ в єдину Союзну державу, російський президент, крім інших питань, розраховує вирішити проблему незаконної анексії Криму. У коментарі ЗМІ юрист і директор інституту дослідження російської агресії Юрій Шуліпа пояснив, що в розумінні глави Кремля об'єднання двох країн в подальшому дасть можливість позбутися проблеми Криму, передають Патріоти України.

З його точки зору, після злиття з Білоруссю утворюється інша Союзна держава, інший суб'єкт міжнародного права з анексованим Кримом. Таким чином він хоче вирішити два питання: перше - продовжити свою владу, а другий - позбутися претензій на Крим. Але ясна річ, що з позиції міжнародного права він ніколи його не омине, яка б держава там не створювалася. Такий злочин, як анексія Криму, неможливо легалізувати, - каже юрист.

На жаль, поглинання Білорусі Росією до 2024 року, коли заплановані чергові вибори російського президента, цілком реальне. Для Путіна це не складе проблем, так як РФ вже давно впливає на багато процесів всередині сусідньої Республіки.

"Білорусь фактично є економічною і політичною колонією РФ. Ми бачимо, що Білорусь перебуває в складі ОДКБ (Організація Договору про колективну безпеку. - Ред.), у двох країн зараз єдиний військовий, митний та прикордонний союз, відповідно загальний союз спецслужб", - сказав експерт.

"Білорусь - це держава з фактично нульовим суверенітетом. Політична і економічна модель країни повністю залежить від РФ, вона живе на сировинних річках з боку Росії", - додав Шуліпа.

Джерело: Обозреватель

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...