"Російський ленд-ліз" знову на висоті: У ЗСУ розповіли, яку техніку окупанти, кинули тікаючи з Херсону

Втікаючи від Збройних сил України, російські війська кинули танки, артилерію та бронемашини. Ворог не зміг переправити їх через Дніпро. Про це у п'ятницю, 11 листопада, повідомила керівник прес-центру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона зазначила, що окупанти намагалися переправити техніку через річку, використовуючи для цього переправи, які для цього не передбачені.

"Техніка є. Вона розосереджена. Нашими підрозділами зафіксовано покинуті артилерійські установки, танки та бронемашини. По полях збираємо те, що є, що придатне", - сказала Гуменюк.

Зазначимо, що серед іншої техніки українські бійці здобули і бойовий вертоліт.

Гуменюк також акцентувала, що росіяни залишили по собі безліч замінованих територій та "пасток", у тому числі розтяжки. Тому повертатися на деокуповані території поки що рано і небезпечно для цивільних.

"Загарбники під час відступу мінували об'єкти критичної інфраструктури, обривали електропостачання, ламали водопроводи та газопроводи, теплопостачання. Тому дуже багато комунікацій пошкоджено. Відновлювати їх під обстрілами дуже складно. Рекомендуємо утриматися від повернення", - підсумувала вона.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...