Російський олігарх Дерипаска заявив, що всі сторони готуються до довгострокової війни

Російський олігарх з близького оточення Путіна Олег Дерипаска заявив після промови президента США Джо Байдена у Варшаві, що світ готується до ідеологічної мобілізації та затяжної війни. Про це пише Reuters, передають Патріоти України.

Дерипаска засудив війну, яку РФ розв'язала в Україні, назвав дії диктатора Путіна "безумством, яке зганьбить прийдешні покоління". Донедавна бізнесмен сподівався, що війна закінчиться кілька тижнів тому, але мова Байдена, в якій президент США говорив про набагато ширший конфлікт між демократією й автократією, показала, що вона може тривати набагато довше.

"Зараз йде якась пекельна ідеологічна мобілізація з усіх боків. Всі ці люди готуються воювати кілька років. Схоже, що всі сторони нерозважливо готуються до довгострокової війни, яка матиме трагічні наслідки для всього світу", - заявив Дерипаска.

Нагадаємо, що після вторгнення Росії в Україну Олег Дерипаска потрапив під санкції, адже входить до найближчого кола російського диктатора Володимира Путіна. Разом із ним під санкції потрапили й інші олігархи, після чого один за одним засудили дії РФ в Україні.

Зокрема, війну, яку Путін розв'язав в Україні, не підтримали Олег Тіньков, Олег Дерипаска і Михайло Фрідман. "Це немислимо і неприпустимо! Держави повинні витрачати гроші на лікування людей, а не на війну", - заявив Тіньков.

У свою чергу у Європейському Союзі ввели санкції проти близького оточення президента Російської Федерації Володимира Путіна і пропагандистів. Після початку повномасштабної війни Росії проти України курс рубля впав. У понеділок, 7 березня, він оновив історичний мінімум – 140 за долар. Вартість євро перевищила 150 рублів.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...