Російський олігарх хоче отримати українське громадянство

Російських олігарх Михайло Фрідман, уродженець Львова, веде переговори з українською владою, щоб надути українське громадянство. Також олігарх хоче перереєструвати свої активи в Україні. Про це в інтервʼю виданню Forbes заявив глава Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков, передають Патріоти України.

"Наскільки мені відомо, Михайло Фрідман консультується з українською владою, щоб набути українське громадянство й перереєструвати основні активи в Україні", - сказав він.

За словами Новікова, такий сценарій можливий і для інших великих російських бізнесменів українського походження, наприклад, Віктора Вексельберга, який народився в Дрогобичі.

Російський мільярдер, засновник "Альфа-груп" Михайло Фрідман у листі до співробітників заявив, що "війна ніколи не може бути рішенням" і назвав ситуацію "трагедією". За його словами, зараз вирішення ситуації - "далеке, і це лякає".

В Україні суд заарештував активи компаній Фрідмана. Напередодні в Офісі генпрокурора повідомили, що наклали арешт на активи кіпрських компаній російського олігарха на загальну суму понад 469 млн грн. Але ім'я мільярдера не вказували.

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...