Російський синдром? Греція вимагає змінити форму Північної Македонії на Євро-2020

Влада Греції та Грецька національна федерація футболу поскаржились у Європейську футбольну асоціацію (УЄФА) на герб на майці Північної Македонії, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Балканський оглядач".

Греки виступають проти використання на гербі назви Федерації футболу Македонії (ФФМ), оскільки у назві немає слова "Північна".

Нагадаємо, в лютому 2019 року Македонія офіційно змінила назву на Північна Македонія. Скоп'є погодилось на переіменування в обмін на те, що Афіни перестануть перешкоджати зусиллям щодо вступу в НАТО і Євросоюз.

На скаргу греків щодо форми відреагувало Міністерство закордонних справ Північної Македонії. За їхнім твердженням, назва ФФМ не підлягає коригуванню відповідно до Преспанської угоди, за якою між Афінами та Скоп'є колишня югославська республіка змінила назву.

"Федерація футболу Македонії - це незалежна і некомерційна організація, яка зареєстрована в центральному реєстрі як НГО і не отримує державних грошей. Преспанська угода охоплює установи, які отримують державні гроші. Оскільки ФФМ не отримує державних грошей, вона не зобов'язана коригувати назву відповідно до Преспанської угоди", - заявив на пресконференції міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі.

Північна Македонія грає на європейськом футбольном чемпіонаті вперше в своїй історії.

Перший історичний поєдинок збірна проведе у неділю, 13 червня, у Бухаресті, проти Австрії. Північна Македонія грає в Групі С, разом з Україною.


У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...