Російський винищувач проводив тренувальні польоти з ракетою "Кинджал" у Білорусі (фото)

На території Білорусі проводить тренувальні польоти МіГ-31К — надзвуковий винищувач-перехоплювач дальнього радіусу дії з гіперзвуковою ракетою "Кинджал" на борту. Цей літак Російської Федерації вдалося зафіксувати на фото. Дослідники припускають, що в РБ знаходяться три МіГ-31К, які здатні застосовувати "Кинджали", передають Патріоти України.

Моніторингова група "Беларускі Гаюн" отримала знімок з МіГ-31К ВКС РФ з реєстраційним номером RF-92339. Він літав над територією Білорусі в супроводі винищувача з Барановичів. На борту літака знаходилася ракета Х-47М2 "Кинджал", що видно на фото.

Знімок також підтверджує, що МіГ-31 з номером RF-92339 був переобладнаний в модифікацію К, яка дозволяє застосовувати "Кинджали". Раніше дослідники володіли підтвердженою інформацією лише про один МіГ-31 на території Білорусі, здатний запускати зазначені ракети. Його реєстраційний номер — RF-92462.

В середині жовтня дослідники групи "Беларускі Гаюн" писали, що в РБ прибули три літаки спеціальної модифікації МіГ-31К, здатні переносити гіперзвукові аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинджал" і запускати їх на дистанцію до 2 тисяч кілометрів. Реєстраційні номери трьох винищувачів — RF-92339, RF-92462 і RF-92333. Дослідники вже отримали докази, що перші два літаки дійсно здатні використовувати "Кинджали", а значить третій, найімовірніше, володіє такою ж можливістю.

Журналісти також писали про транспортування в "Білорусь" гіперзвукових ракет 16 жовтня. Такі висновки зробили на основі рейсів трьох військово-транспортних літаків Іл-76 ВКС РФ (RF-86902, RF-76722, RF-76724) на аеродром Мачулищі. Вони прилетіли після МіГ-31К і цілком могли привезти "Кинджали".

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні

п’ятниця, 10 травень 2024, 22:03

США 10 травня оголосили про виділення Україні нового пакету військової допомоги на суму до $400 млн. Текст меморандуму американського президента Джо Байдена для держсекретаря Ентоні Блінкена опублікували на сайті Білого дому, передають Патріоти України...

Зараз вже працюють майстерні з ремонту: Канадський виробник броньовиків відкриє філіал в Украні

п’ятниця, 10 травень 2024, 21:41

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. Про це в інтерв’ю Defense Archives розповів засновник та керівник компанії Роман Шимонов, передають П...