Російські окупанти влаштували новий "Чорнобиль": ​Радіоактивну воду з шахти "Юнком" пустили у водойми Донбасу, наслідки незворотні

Очікується, що радіація стікатиме далі у Сіверський Донець, а далі до Дону і в Азовське море. Наразі важко оцінити наслідки забруднення.

Після простою з 2018 року на шахті «Юнком», яка розташована на непідконтрольною Україні території Донецької області, незаконні «влади» вирішили відкрити водовідлив. Про це пишуть окупаційні ЗМІ, зазначають Патріоти України.

Незважаючи на те, що «керівництво ДНР» неодноразово попереджали про те, що неконтрольоване затоплення може призвести до порушення цілісності «капсули вибуху» об'єкта «Кліваж», відкачка води з шахти була припинена ще в квітні 2018 року, підкреслюють ресурси.
«Тепер водовідлив вирішили відновити, однак виявилося, що наслідки цього рішення вже незворотні - відкачувана вода виявилася заражена продуктами радіації. І ця радіоактивна шахтна вода встигла потрапити у водойми», - йдеться в повідомленні.
Закриваючи шахти в ОРДЛО незаконна «влада» попередньо не провела екологічну експертизу, прогноз був складений «лівою» конторою, стверджує ресурс.
За словами паблік, шахти закривали на підставі «лівого» гідропрогнозу пітерської контори ТОВ «МНЦ ГЕОМЕХ», результати якого ніде не публікувалися - невідомо чи були взагалі пітерці на Донбасі.
«І ось тепер, після того як результати цих авантюр обернулися серйозними наслідками, виникло питання: хто понесе відповідальність за це?», - запитують ЗМІ

Харківщину атакувало нове угруповання армії РФ – британська розвідка

вівторок, 14 травень 2024, 12:28

На Харківському напрямку діє нещодавно сформоване Північне угруповання військ Росії. Саме воно взяло під контроль кілька сіл області. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України. Як зазначається у зведе...

Намічається торг? Путін летить до китайського друга Сі Цзіньпіна на переговори

вівторок, 14 травень 2024, 11:30

Російський диктатор Володимир Путін летить до лідера Китаю Сі Цзіньпіна. Візит запланований на 16-17 травня.Про це повідомили у Кремлі, передають російські пропагандисти. Зазначається, що Путін і Сі Цзіньпін проведуть переговори та підпишуть низку доку...