Російським військовим не вдалося виконати наказ Путіна, - ГУР Міноборони

Російська армія не змогла виконати завдання диктатора Володимира Путіна під час так званого "великого наступу". Путін хотів, щоб його війська вийшли на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов, інформують Патріоти України із посиланням на Міністерство оборони.

Він зазначив, що зараз відбувається "апогей" кампанії, яка називалась "новий російський великий наступ". "Однак варто нагадувати і Україні, і всьому світу, що ми живемо в умовах повномасштабного вторгнення з 24 лютого 2022 року. Це спроба ворога деморалізувати українське суспільство, а також деморалізувати наших партнерів і союзників, мовляв, тут така армада, для чого їм більше надавати допомогу", - сказав Юсов.

Він зазначив, що російський диктатор Путін поставив завдання захопити до кінця березні всю Донецьку та Луганську області. "Чергові терміни і завдання, які Путін ставив перед окупаційним корпусом в Україні, зокрема, перед Валерієм Герасимовим після його призначення відповідальним за війну в Україні, провалені", - сказав представник ГУР МО України.

Крім того, Юсов заявив, що під час "великого наступу" кількість знищеної техніки та ліквідованих окупантів значно зросла. "Це означає, що досі жодна з озвучених стратегічних цілей цієї ганебної війни, яку росіяни називають СВО, не досягнута і не буде досягнута", - підкреслив Юсов.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...