Росію чекає великий "сюрприз": Британія веде переговори про відправку військових кораблів у Чорне море для захисту суден із зерном, - Times

Королівський флот Великої Британії може відправити військові кораблі в акваторію Чорного моря. Такий варіант розглядається для захисту вантажних суден, що перевозять українське зерно.

Британія разом із "коаліцією охочих" прагнутиме прорвати російську блокаду, надавши "захисний коридор" з Одеси через Босфор. Про це йдеться у матеріалі видання The Times, передають Патріоти України.

Можливість відправлення в Чорне море британських військових кораблів розглядається через побоювання, що час для запобігання світовій продовольчій кризі спливає. Крім того, США заявили, що відправляють ракети великої дальності для знищення російських кораблів.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, який обговорював коридор із міністеркою закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, сказав, що до коаліції можуть увійти деякі країни НАТО та інші країни, що залежать від постачання українського зерна.

Передбачається, що Єгипет, який сильно постраждав від нестачі пшениці, також може взяти участь в операції. До того ж російське вторгнення відчутно вдарило по його продовольчій безпеці.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...