Росію можуть "добити" низькими цінами на нафту: СРСР після цього розвалився, Байден уже почав діяти

Повномасштабна війна Росії проти України призвела до подорожчання нафти. І ембарго з боку ЄС, яке частково почне діяти проти РФ через півроку, ситуацію з цінами погіршить. Кардинально на ринок може вплинути Саудівська Аравія. Кілька десятиліть тому їх дії щодо зниження вартості нафти підштовхнули СРСР до розпаду (це сталося на п'ятий рік падіння цін), передають Патріоти України.

Президент США Джо Байден, ймовірно, вже зараз бажає домовитись про зниження цін і для цього вирушає на переговори до Саудівської Аравії. У своєму матеріалі видання The New York Times пише про те, що для американського президента є лише "погані варіанти". Так:

  • Під час кампанії 2020 року Байден пообіцяв перетворити Саудівську Аравію на "ізгоя" за вбивство відомого дисидента Джамаля Хашоггі. А тепер Байдену доводиться домовлятися з тим самим спадковим принцем.

"Президент повинен спробувати", – сказав Білл Річардсон, колишній міністр енергетики США "На жаль, є лише погані варіанти. І будь-які альтернативні варіанти, ймовірно, гірші, ніж просити саудівців збільшити видобуток", – зазначив ексміністр.

  • Дві інші нафтовидобувні країни, які могли б збільшити видобуток – Іран і Венесуела – є противниками США, яких західні санкції значною мірою виключили зі світового ринку.

З Іраном Байден прагне відродити ядерну угоду 2015 року, з якої вийшов президент Дональд Трамп. Угода може звільнити Іран від експорту понад 500 тис. барелів нафти на день, послабивши глобальну кризу поставок та заповнивши частину барелів, які Росія не продає. Іран також має близько 100 мільйонів барелів у сховищах, які потенційно можуть бути швидко випущені.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...