Росію піймали на брехні про дату виробництва ракети, якою був збитий МН17, - авіаексперт

Росіян спокусили збрехати і вони не змогли відмовитися від своєї давньої звички.

Міністерство оборони РФ надало неправдиву інформацію Об'єднаній слідчій групі щодо дати виробництва ракети, якою був збитий літак рейсу МН17. Про це на своїй сторінці в Фейсбуці пише російський авіаексперт Вадим Лукашевич, інформують Патріоти України.

"Як підловити брехуна? Як довести всім, що він бреше? Дуже просто - йому потрібно дати половину правди, щоб він, думаючи, що це все, що є, почав домислювати другу половину і забрехався.

Саме так і зробила Об'єднана слідча група (JIT) на своїй пресконференції 24 травня 2018 року, представивши всім фрагмент корпусу ракети з номером, але свідомо приховавши відому голландцям дату його виготовлення - 15 січня 1986 р.

Через 4 місяці, 17 вересня 2018 р. російське Міністерство оборони проводить пресконференцію, на якій за номером на корпусі ракети "доводить", це ця ракета була вироблена ... 24 грудня 1986 року і в наступному році передана військовій частині, дислокованій в Українській РСР. І навіть показує документи, що підтверджують "липову" дату 24.12.1986, для більшої переконливості кажучи, що нібито десь є двосторонній акт приймання-передачі ракети в військову частину, але не демонструючи його", - написав Лукашевич.

Російський авіаексперт зазначає, що голландці офіційно запросили російське Міністерство оборони підтвердити названу дату випуску ракети "24.12.1986". І Міноборони РФ направило офіційне підтвердження "липової" дати виробництва ракети.

"Тепер голландці іржуть над "українською ракетою" (незмінно беручи це в лапки), а прокурор Тейс Бергер знову говорить в суді про "недобросовісність" Російської Федерації. Але ми-то в Росії, і у нас це називається 3.14іздежем", - підкреслив Лукашевич.

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...