Росію штовхнули до дефолту: США несподівано відрізали владу Путіна від банківських рахунків

США скасували свій дозвіл на оплату боргу із заарештованих рахунків РФ. Таким чином, президенту РФ Володимиру Путіну доведеться вибирати: виснажувати неарештовані резерви, що залишилися, витрачати валютну виручку або ж визнати дефолт країни. Про це повідомляє видання Reuters, передають Патріоти України.

Міністерство фінансів США дозволяло російському уряду використовувати заморожені кошти для виплати купонів за суверенними боргами, номінованими у доларах, у кожному конкретному випадку.

За словами представника Мінфіну США, коли настав термін виплати найбільшої суми, включаючи основний платіж у розмірі 552,4 млн доларів за облігацією з терміном погашення, уряд США вирішив перекрити доступ Москви до заморожених коштів.

І якщо РФ не заплатить, то їй загрожує історичний дефолт. "Росія повинна вибирати між виснаженням цінних доларових резервів, що залишилися, надходженням нових доходів або дефолтом", – сказав представник Мінфіну США.

Росії, яка має в обігу 15 міжнародних облігацій номінальною вартістю близько 40 мільярдів доларів, досі вдавалося уникати дефолту за своїм міжнародним боргом, незважаючи на безпрецедентні західні санкції. Але це завдання ускладнюється.

Cкільки чеченців воює на боці росіян проти України: Розвідка Британіїх озвучила цифри

понеділок, 6 травень 2024, 19:56

На війні з Україною у проросійських чеченських підрозділах зараз перебуває близько 9 тис. осіб. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, проросійські чеченські сили воюют...

За безпрецедентну кібератаку московських спецслужб: Німеччина відкликала посла з РФ

понеділок, 6 травень 2024, 19:27

Німеччина відкликала свого посла з Росії для консультацій після того, як Берлін звинуватив Москву в кібератаках на оборонні та аерокосмічні компанії та партію влади. Про це заявив речник міністерства закордонних справ ФРН, повідомляє Reutersу понеділок...