"Россия - братский народ": Глава Бердянської РДА шокував промовою на честь Дня ВМС України (відео)

4 липня голова Бердянської райдержадміністрації Олексій Бакай назвав війну "не зовсім братніми" діями сусідів.

Напередодні в Бердянську з нагоди святкування в Україні Дня Військово-Морських сил перед представниками військових об'єднань виступили кілька місцевих чиновників. Однак офіційний захід не обійшовся без скандалу, повідомляють Патріоти України.

Глава Бердянської райдержадміністрації Олексій Бакай виголосив промову на "языке, на котором ему удобнее" і, всупереч законодавству, звернувся до військових російською. Більш того, він постійно вживав російське пропагандистське словосполучення "на Украине".

"На сегодняшний день, к сожалению, проходят не совсем братские, не совсем соседские действия в нашей стране с нашим соседом, но есть россияне, которые живут на Украине и которые хотят жить на Украине, поэтому, я думаю, будет правильно, если каждый будет говорить на таком языке, на каком ему удобней. Я надеюсь, у нас хватит ума, хватит способностей сделать все так, чтобы мы, славяне, жили дружно", - заявив Бакай.

Виступ чиновника викликав хвилю обурення в суспільстві, а депутати "Європейської солідарності" вимагають його відставки. Відповідне звернення до Володимира Зеленського винесуть на розгляд позачергової сесії 9 липня.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...