"Россия не оставит русскоговорящих без помощи": Пєсков знову заговорив про "громадянську війну" в Україні (відео)

На фоні загострення на Донбасі прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заперечив, що Росія веде війну проти України і назвав конфлікт "громадянським". Про це він заявив у програмі "Москва. Кремль. Путін" на телеканалі "Росія 1". Крім того, з вуст Пєскова пролунала ще низка антиукраїнських висловлювань, передають Патріоти України.

У Москві вважають, в Україні є внутрішні проблеми, які Київ спробує вирішити силовими методами. Це, за словами прессекретаря, небезпечно для Росії і вона робить зусилля для захисту своєї безпеки. "Поруч із нами країна, де ось-ось може відновитися "громадянська війна". Поруч із нами країна, в якій ми не відкидаємо, що керівництво знову вважатиме за можливе вирішувати внутрішню проблему силовими методами. Чи небезпечно це для нас? Звичайно, небезпечно. Чи повинні ми вживати заходів для забезпечення своєї безпеки? Повинні. Ось ми це і робимо", – сказав Пєсков.

Він також заявив, що Росія ніколи не була учасницею конфлікту на Донбасі, але "не залишиться байдужою до долі російськомовних, які живуть там". Водночас прессекретар відкинув можливість війни з Україною, незважаючи на жорсткі заяви, які останнім часом робить Москва.

Крім того, Пєсков заявив, що канцлер Німеччини Ангела Меркель у розмові з Володимиром Путіним не вимагала від Росії згорнути військове посилення поблизу українського кордону. "Меркель дійсно сказала, що "нас у Європі турбує концентрація російських військ у районі кордонів". Так, вона це сказала, і така стурбованість була висловлена", – зазначив Пєсков і сказав, що у відповідь на це "пішли відповідні роз'яснення голови російської держави".

Також прессекретар Путіна заявив, що РФ буде наполягати на виконанні хоча б частини Мінських домовленостей перед зустріччю лідерів "нормандської четвірки".

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...