"Россияне, ведите себя хорошо, и вас даже покормят": У Харкові окупанти здаються в полон (фото, відео)

Російські окупанти на Харківщині здаються в полон, місцеві обіцяють їх роззброювати, годувати і надавати прихисток. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Харківській області, передають Патріоти України.

Як повідомляється, харківські правоохоронці фіксують непоодинокі факти здачі в полон російських солдат до державних органів і органів місцевого самоврядування. Нацполіція закликає російських солдатів скласти зброю і здатися. В поліції підкреслюють, що українські збройні сили у Харкові працюють, поліція на місцях, державні структури виконують свої обов'язки.

«Ми єдині як ніколи. Взаємодія фантастична! І є результати», – йдеться в повідомленні ГУНП. Поліція звертається до усіх структур влади із закликом ретельно документувати випадки здачі в полон російських військових, відбирати зброю, годувати і надавати полоненим РФ тимчасовий прихисток.

Також українські військові активно продовжують обороняти Харків. На підступах до міста було розбито колону російських окупантів «Тигр». Також знищено Камази без номерних знаків. Після атаки ЗСУ техніку окупантів було знищено. У колоні був позашляховик УАЗ Патріот без номерних знаків.

Не панацея? Черник пояснив, чому Україні не варто робити ставку на ракети від Німеччини

понеділок, 29 квітень 2024, 16:44

Німецькі ракети Taurus, які Олаф Шольц не поспішає передавати Україні, допомогли б Силам оборони, але не змінили б хід війни. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник, передають Патріоти України....

Скандальна норма: Чому чоловікам за кордоном не продовжують закордонних паспортів - пояснення консула й адвоката

понеділок, 29 квітень 2024, 16:30

Припинено прийом нових заяв на вчинення консульських дій від певної категорії українців, а саме чоловіків, віком 18-60 років, які тимчасово перебувають за кордоном. Виняток становлять лише оформлення посвідчення особи на повернення в Україну. Такі дії ...