"Роттердам мінус": Ветерани війни на Донбасі та активісти блокують вагони з російським вугіллям на Львівщині (фотофакти)

Ветерани війни на Донбасі та активісти блокують вагони з російським вугіллям на Львівщині 01

На Львівщині в місті Соснівка блокують вагони з російським вугіллям. Активісти, більшість з яких учасники АТО/ООС, влаштували цілодобове чергування біля шляхів, не дозволяючи відправити вагони на збагачувальну фабрику. Про це "Укрінформу" розповів депутат обласної ради від Червонограда Ігор Грабінський, зазначають Патріоти України.

"Ветерани АТО/ООС і громадські активісти організували цілодобове чергування біля вагонів із російським вугіллям на залізничній станції Сілець-Ґміна Завоня в м.Соснівка. Учасники акції перешкоджають відправці російського вугілля на збагачувальну фабрику", - зазначив Грабінський.

За його словами, вагони з російським вугіллям, яке закупила у країни-агресора приватна фірма, зафіксовано по всій Україні.

Грабінський виступив ініціатором звернення до президента України, Голови Верховної Ради, Кабміну, СБУ, Генерального прокурора, міністрів енергетики і захисту навколишнього середовища про заборону торгівлі російським вугіллям. Це звернення ухвалила на нещодавній сесії Львівська обласна рада.

У зверненні наголошується, що 1 вересня на залізничну станцію Сілець-Ґміна Завоня в м.Соснівка прибуло 49 вагонів із вугіллям. Абсолютно всі вони мають російську абревіатуру і прописані в Московській області. Ця звістка обурила місцеве населення, громадські організації, ветеранів бойових дій на сході України.

Ветерани війни на Донбасі та активісти блокують вагони з російським вугіллям на Львівщині 02

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...