"Роттердам+": Суд жорстко "обломав" САП на розгляді справи

Адвокат екс-глави НКРЕКП Ірина Одинець заявила, що її клієнт не ховається, а знаходиться на навчанні в Гарварді.
Дмитро Вовк. Фото: РБК.

Солом’янський районний суд Києва відмовився заочно взяти під варту колишнього голову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитра Вовка. Про це повідомляє «Слово і діло», передають Патріоти України.

Зазначається, що після того як Вовк не з’явився на вручення повідомлення про підозру, його оголосили в міжнародний розшук. У рамках клопотання, прокурор САП Віталій Пономаренко заявив з посиланням на Держприкордонслужбу, що Вовк 30 квітня вирушив до Брюсселя і з тих пір не повертався до України.

У відповідь на це адвокат екс-глави НКРЕКП Ірина Одинець заявила, що її клієнт не ховається, а знаходиться на навчанні в Гарварді. У результаті суддя Олена Курова відмовила у заочному арешті Вовка.

Нагадаємо, НАБУ підозрює членів НКРЕКП у змові в інтересах генеруючих компаній при затвердженні формули «Роттердам+», яка дозволяла «викачувати» кошти з держбюджету і привела до зростання тарифів для населення і промисловості. За версією детективів, сума збитку від «Роттердам+» склала близько 18,9 млрд грн.

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...