"Розчаровані та шоковані, але до переговорів ще не готові": Подоляк прокоментував настрої у Кремлі

Радник глави ОП Михайло Подоляк заявив, що Кремль все ще не готовий до переговорної позиції України, попри очевидні успіхи початку контрнаступу ЗСУ на полі бою. Про це він розповів 10 вересня, передають Патріоти України.

За словами Подоляка, Кремль – "дуже ізольоване середовище", доступ до Путіна має обмежене коло осіб. "На жаль, Росія не є адекватною країною, у них немає аналізу. Вважаю, що Путін взагалі не розуміє, що відбувається на полі бою. Певні дані є, але в цілому не розуміє… Вони (росіяни) у розчарування й шоці, але все ще вважають, що можуть зламати Україну, продовжувати ось цю хаотичну атаку на наші великі міста. Вони це так собі бачать", - зазначив він.

Подоляк додав, що у суспільства є чітке бачення завершення війни – виведення російських військ за межі міжнародно визнаних кордонів України та надійні гарантії безпеки подальшого співіснування з РФ. "Після Київської області… коли ми побачили жах воєнних злочинів Росії, до цього консенсусу додалося ще дещо – ми маємо взяти з Росії велику суму боргів, щоб вони заплатили за всі ці злочини конкретно: або великими юридичними термінами, або (життями) певної кількості людей на полі бою. Ось цей консенсус існує. Росія все ще не розуміє, що може відвести (війська)", - додав Подоляк.

Наразі позиція України полягає у тому ж повному виведенні російських сил без будь-яких "ліній розмежування", репараціях, безпекових гарантіях та юридичній відповідальності військових злочинців.

Джерело: Радіо НВ

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...