Розчаровуватися рано: Пристайко вказав на важливий нюанс з винищувачами для України

Не дуже обнадійливі поки що заяви західних партнерів щодо передачі Україні сучасної бойової авіації не повинні викликати в українців розчарування. Багато в чому ці заяви зроблені для того, щоб зберегти єдність країн - партнерів по НАТО щодо підтримки нашої країни у протистоянні російській агресії. Тому слід набратися терпіння і дочекатися результатів обговорення можливості постачання в Україну західних винищувачів. Про це в ефірі ВВС заявив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко, передають Патріоти України.

Ведуча ВВС попросила українського дипломата висловитися з приводу заяви президента Польщі Анджея Дуди, який наголосив, що постачання винищувачів Україні мають бути "спільним рішенням" союзників по НАТО і поцікавилася, чи розчарований він такою позицією президента дружньої для України країни.

"Ні, поживемо та побачимо", - відповів Пристайко. Дипломат нагадав: такі самі або дуже схожі заяви звучали від різних світових лідерів і з приводу можливої передачі Україні західних бойових танків. Однак, як показав час, рішення і щодо танків, і щодо далекобійної артилерії (з приводу якої також спочатку говорили щось подібне) було ухвалено. Підстав вважати, що у випадку зі винищувачами все точно буде інакше – немає.

Що ж до заяв на кшталт тієї, що зробив Дуда - вони необхідні, щоб зберегти єдність між країнами-партнерами по НАТО, у тому числі й щодо передачі Україні авіації. Саме тому найрозумнішим, вважає Пристайко, буде почекати і побачити результат.

Примітно, що запрошений в ефір ВВС разом з українським дипломатом депутат парламенту Британії від Шотландської національної партії (SNP) Джон Ніколсон був значно різкішим, ніж Пристайко. "Звичайно, ми маємо захищати Україну!" - заявив британський депутат, додавши, що західні партнери неодмінно мають передати Україні сучасні винищувачі, щоб допомогти країні перемогти у війні, що розв'язана Росією.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...