"Розглядається декілька варіантів": У Франції спростували раніше анонсований візит Макрона до Києва

Брюно Кассанель – перший радник посла Франції в Україні – 13 червня анонсував візит Еммануеля Макрона до Києва. Через декілька годин Кассанель спростував власне ж повідомлення, інформують Патріоти України.

Чи чекати Макрона в Києві

Перший радник посла Франції в Україні раптом заявив, що не має повноважень цього коментувати. Зазначимо, що сьогодні, 13 червня, CNN з посиланням на Єлисейський палац повідомляло, що президент Франції Еммануель Макрон не має конкретних планів здійснювати візит до України під час війни.

"Президент сказав, що у відповідний момент відвідає Україну. Розглядається декілька варіантів, на цьому етапі нічого не вирішено", – повідомили в Єлисейському палаці.

Варто зазначити, що Макрон – один із небагатьох лідерів ЄС, які не відвідували Україну під час війни. Президент Франції, яка зараз очолює Раду Європейського Союзу, неодноразово заявляв, що поїде в Україну, коли це буде "корисно". Востаннє він був в Україні 8 лютого в рамках зусиль щодо деескалації.

Візит трьох лідерів

Раніше італійська газета La Stampa повідомила, що прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон здійснять візит до України 16 червня.

За інформацією видання, Шольц, Макрон та Драгі цією поїздкою хочуть продемонструвати європейську єдність. Але, якщо голова Єврокомісії фон дер Ляйєн під час свого візиту до Києва 11 червня виступала за прийняття України до Євросоюзу, чи підтримають її пропозицію Шольц та Макрон – наразі невідомо.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...